Împreună spre performană, calitate și inovare.

Într-un mediu deschis exprimării elevilor asigurând un ethos şcolar participativ, promovând cultura și valorile naționale, Școala Gimnazială Nr. 192 își propune să ofere elevilor educație pentru a ști, pentru a face, pentru a fi și pentru a se dezvolta ca tineri sănătoși, receptivi, toleranți, cu o profundă cunoaștere a lumii în care cresc, înzestrați cu deprinderi și abilităti pentru societatea cunoașterii.

Scurt istoric

Unitatea şcolară a fost înființată în urma deciziei Comitetului Executiv S.P.O.B. cu nr. 2105/1996. Și astfel, în temeiul legii nr.6/1957, se înființează o școală de 8 ani în localul din Piața Nicolae Bălcescu, raionul Grivița Roșie, care va purta denumirea Şcoala generală nr.192.

Amplasamentul școlii Nr.192

Şcoala este amplasată în București, sectorul 1, lângă Piața 16 Februarie, într-o zonă comercială şi rezidențială ce dispune de toate facilitățile necesare: poștă, transport în comun, magazine, bănci, parcuri (Parcul Bazilescu). Unitatea este încadrată de artere importante cum ar fi: Bulevardul Bucureștii Noi, Șoseaua Chitilei.


Detalii și suprafețe

Terenul Școlii Gimnaziale Nr. 192 are o arie de 7964,47 mp. Amprenta suprafeței construite este de 798,63 mp, distribuită astfel:
-Parter - 671,23 mp
-Etaj 1 - 664,77 mp
-Etaj 2 - 668,64 mp
Înălțimea totală a clădirii este de 10,2 m.

Profesionalism și dăruire

Cu un corp profesoral bine pregătit, Şcoala Gimnazială nr. 192 București, a reușit, de-alungul anilor, să dea promoții de elevi, a căror carieră face cinste școlii. Ne aflăm permanent într-un proces de înnoire în ceea ce privește încadrarea personalului didactic. În aceste condiţii, şcoala continuă pe aceași linie a profesionalismului în muncă și a dăruirii față de generațiile de elevi care ne trec pragul.

 

Dacă un copil trăieşte într-un mediu stimulativ - Învaţă să fie încrezător.

Dacă un copil trăieşte în laude - Învaţă să aprecieze.

Dacă un copil trăieşte într-un spirit de corectitudine - Învaţă să fie drept.

Dacă un copil trăieşte în siguranţă - Învaţă să aibă încredere.

Dacă un copil trăieşte în încurajări - Învaţă să aibă încredere în el.

Dacă un copil trăieşte în acceptare şi prietenie - Învaţă să iubească lumea. "

Dorothy Law Nolte,

Copiii Trăiesc Ceea Ce Învaţă

Misiunea noastră


Gestionarea în condiţii optime a examenelor naţionale și reducerea abandonului școalar


Asigurarea normelor cu personal didactic titular în învățământ


Adaptarea și adecvarea manualelor şcolare la noul curriculum